maanantai 2. marraskuuta 2015

Alku aina hankalin

Olen suunnittelija, remontoija, kokeilija, haaveilija, taiteilija, visionääri…. Vaikka suunnittelija olen koulutukseltani, niin on paha tapa ensin tehdä ja miettiä asiaa vasta työn edetessä. Teen alustavan suunnitelman, jota muokkaan sitten projektin edetessä. Olen huomannut, että jos tekee liian tarkat suunnitelmat heti alkuun, on vaikeata lähteä luovasti lentoon kun lopputulos on jo syvällä mielessä.

Blogissa käsitellään asunnon remontointia ja sisustamista. Opitaan uutta , opetetaan vanhaa, kokeillaan luovasti, kierrätetään käytettyä ja annetaan käyttökelpoisia ideoita. Teen sellaista mitä kuka tahansa Matti ja Mervi Meikäläinen pystyy hyvin toteuttamaan omassa kodissaan. Siinä pääpiirteittäin blogin sisältöä. Jos karkaan aiheesta näpäyttäkää säälimättä, tai jos haluatte kuulla jotain aiheen sivusta, niin pyytäkää nätisti :) Osallistukaa vapaasti, kyselkää, kommentoikaa, arvostelkaa…osaan ottaa kritiikkiä vastaan.

Ensimmäisenä projektina on kaksikerroksinen paritalo Espoossa. Asuinpinta-ala on 80,5m2 ja huoneita on 3 + keittiö + sauna. Alustava suunnitelma on muuttaa hiukan pohjapiirrustusta nykyaikaisemmaksi ja käytännöllisemmäksi. Poistetaan keittiön ja olohuoneen välinen seinä ja tilalle rakennetaan saareke. Yläkerran pienemmästä makuuhuoneesta poistetaan kaappi ja siirretään seinä rappusiin asti. Tilaan rakennetaan lapsille parvi. Asunnon kaikki pinnat uusitaan ja raikastetaan. Pihalle rakennetaan terassi ja valokate.

Kirjoitan blogia hiukan jälkijunassa koska käyn päivätöissä ja pyöritän omaa sisustusalan yritystä remontin ohella. Aika ei siis vaan yksinkertaisesti riitä päivittämään samassa tahdissa remontin edetessä. Mutta tästä se lähtee…

Asunnon pohjapiirros enen remonttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti